Νευροχειρουργός Νίκος Μαραθεύτης


  Επικοινωνία : 210 5021743

Εγκεφαλική Αιμορραγία

Μικρή τομή, αφαίρεση του αιματώματος με το και το Μικροσκόπιο

Η αγγειακή νευροχειρουργική περιλαμβάνει όλες τις παθήσεις των αγγείων του εγκεφάλου. Τα εγκεφαλικά επεισόδια, ισχαιμικά και αιμορραγικά, τα ανευρύσματα εγκεφάλου, οι αγγειακές δυσπλασίες είναι μερικές από τις παθήσεις που αντιμετωπίζει η σύγχρονη αγγειακή νευροχειρουργική.

Τα αιμορραγικά εγκεφαλικά επεισόδια είναι δυνητικά μια θανατηφόρα πάθηση. Η αντιμετώπισή τους είναι συνήθως χειρουργική, εφόσον επηρεάζουν νευρολογικά τον ασθενή και πιέζουν τον εγκέφαλο. Έχει σημασία να αντιμετωπιστούν έγκαιρα, ώστε να μην προκληθούν μόνιμες σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο.

Σήμερα υπάρχει μια νέα τεχνική αφαίρεσης των αιματωμάτων αυτών, με χρήση των μεθόδων της μίνι κρανιοτομίας, του ενδοσκοπίου και με τη χρήση ειδικών μικρών αυλών, μέσα από τους οποίους αφαιρούνται τα αιματώματα.

Με την τεχνική αυτή, έχουμε γρηγορότερη, λιγότερο τραυματική αφαίρεση του αιματώματος, αποσυμπίεση του εγκεφάλου και καλύτερη νευρολογική έκβαση.

Η εμπειρία μας δείχνει ότι ακόμη και μεγαλύτερης ηλικίας ή χειρότερης πρόγνωσης ασθενείς, μπορούν να επωφεληθούν από την .

 

1 Εγκεφαλικό επεισόδιο
2 Αρτηριοφλεβώδεις Δυσπλασίες